ZBOR MJEŠTANA U KOMINU: Rasprava se vodila oko izgradnje ceste Banja – Komin i Komin – Luke

0

Danas je u Domu kulture održan zbor mještana.

Tema je bila cesta Banja – Komin i Komin – Luke. Uz predsjednika Mjesnog odbora Komin Juru Kraljevića, mještanima su ove projekte predstavili predstavnici Grada Ploča, prenose Kominske kronike.

Naime radi se o projektima koji su u planu već petnaestak godina. Došlo je vrijeme realizacije tih projekata. Radi se o investiciji oko 9.5 milijuna kuna. Cesta Banja – Komin bila bi rađena u dužini od 1800 metara. Trasa bi bila uz prugu i završavala bi otprilike kraj škole.

Ujedno bi uz cestu bio nastavak radova vodovodne mreže koja je završena do Banje. Što se tiče ceste Komin – Luke, ona bi bila dužine oko 2.5 kilometra. Širina kolnika također od 5.5 metara plus bankine. Sve što je potrebno da bi ovi projekti važni za Komin krenuli je odobrenje mještana koji imaju posjede preko kojih bi navedene ceste prolazile.

U roku otprilike dva tjedna, najvjerojatnije jedne subote u Kominu će biti omogućeno potpisivanje suglasnosti vlasnika zemlje da bi cesta mogla proći. Troškove javnog bilježnika bi snosio grad. A o terminu bi bili obaviješteni na vrijeme.

Share.

About Author

Comments are closed.