MCGP Klek: Spriječeno krijumčarenje veće količine cigareta

0

U poslijepodnevnim satima u četvrtak, 10. listopada, policijski službenici Postaje granične policije Metković su u suradnji s djelatnicima carine, na MCGP Klek, prilikom ulazne granične kontrole osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, pronašli veću količinu cigareta.

Vozilom je upravljao 60-godišnji austrijski državljanin, a suputnica u vozilu bila je 64-godišnja državljanka Srbije.

Naime, tijekom granične kontrole se posumnjalo u krijumčarenje, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Temeljitom pretragom je, u prepravljenom podvozju vozila, pronađeno ukupno 1800 kutija cigareta i to 1430 kutija cigareta marke Ashima Luxuri Size, 240 kutija cigareta marke Marble King Size i 130 kutija cigareta marke Ashima Luxuri Super Slim.

Vozač i suvozačica su uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora.

U večernjim satima u petak, 11. listopada, osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bijeli Vir – eksplozija plina

U subotu, 12. listopada, oko 7,45 sati, u obiteljskoj kući 49-godišnjaka u Bijelom Viru došlo je do eksplozije plinske smjese koja se u kuhinjskom dijelu kuće nakupila zbog neispravne instalacije plinskog štednjaka, a do eksplozije je došlo u trenutku uključivanja štednjaka.

Uslijed eksplozije, 49-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede te je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zbrinut na daljem liječenju.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  14 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 914 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 676 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 44 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 8 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,88 g/kg zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 2,88 g/kg izmjerena je jučer, 13. listopada, oko 9,10 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Mlini, u Župi dubrovačkoj, 35-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te mu je nakon puštanja, uručen prekršajno nalog u visini novčane kazne od 10.300 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je na Pelješcu

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 11. listopada, na D-414 u blizini mjesta Dančanje, 66-godišnjem državljaninu Njemačke koji se motociklom marke „Daytona“ kretao brzinom od 165 km/h  na mjestu gdje je prometnim pravilom brzina ograničena na 90 km/h, što je za 75 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja policija je 66-godišnjaka novčano kaznila iznosom od 5 tisuća kuna.

Najveća izrečena kazna

Najveća kazna predložena je za 38-godišnjaka koji je u subotu, 12. listopada, u poslijepodnevnim satima, pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog, s prijedlogom kazne od 60 dana zatvora, priveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje ga je saslušao dežurni sudac.

Korčula – prometna nesreća s teže ozlijeđenim osobama

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ranim jutarnjim satima u subotu, 12. listopada, u Veloj Luci, tri mlađe osobe zadobile su teške tjelesne ozlijede.

Do prometne nesreće je došlo kada je 21-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca Blata u smjeru trajektnog pristaništa, zbog neprimjerene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom, sletio izvan kolnika i udario u kameni zid.

Uslijed udara, vozač i dvoje njegovih suputnika u dobi od 20 godina zadobili su teške tjelesne ozlijede te su, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u splitskoj bolnici gdje su zadržani na daljem liječenju.

Share.

About Author

Comments are closed.