Rezultati 10. ispitivanja kakvoće mora za kupanje na području DNŽ

0

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2019. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je deseto redovno ispitivanje mora na 118 plaža u periodu od 24. rujna do 04. listopada 2019. godine.

Od ukupno 118 plaža, more na 112 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More je na plažama Prigradica iz jige u Blatu na Korčuli, Hotela Epidaurus i Molunat u Općini Konavle bilo dobre kakvoće, dok je na plažama Lopud Grand hotel, Žuljana u općini Ston i Ušće u Pločama more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu se vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća), kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Share.

About Author

Comments are closed.