U humanitarnoj akciji ‘Veliko srce za djecu Neretve’ prikupljeno 400 000 kuna

0

U humanitarnoj akciji Veliko srce za djecu doline Neretve u ovom trenutku je prikupljeno 416 000 kuna, rečeno je jutros u Zagrebu na konferenciji za medije Instituta za razvoj i promicanje doline Neretve koji je pokretač ove hvalevrijedne akcije, prenosi LIKEmetkovic.hr.

Sredstva su namijenjena za kupnju sanitetskog vozila i CTG uređaja za Dom zdravlja Metković. Vaučer u vrijednosti 400 000 kuna ravnatelju DZ Metković Mihovilu Štimcu uručio je predsjednik Instituta Antonio Volarević. Akcije traje do 18. listopada do kada se mogu donirati sredstva.

U prigodnom govoru istaknuto je da su u akciji sudjelovale mnoge institucije i pojedinci. Iako nikoga nisu namjeravali isticati, odlučili su spomenuti OŠ Stjepana Radića Metković koja je sav prihod ovogodišnje prodajne izložbe povodom Dana kruha u iznosu od 30 000 kuna namijenila ovoj akciji.

Na konferenciji su obilježeni i 8. Dani Neretve u Zagrebu, i to tradicionalnom humanitarnom podjelom mandarina te otvorenjem izložbe Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotogarfijama iz privatne zbirke Marija Talajića i Zlatka Huzeka.

Događaju su nazočili poznate osobe porijeklom iz doline Neretve, a među njima su bili Davor Dominiković, Matija Vuica, Neda Parmać, Matija Prskalo, Milana Vlaović, Ivana Vida…

Share.

About Author

Comments are closed.