NASTAVAK URUŠAVANJA PLOČANSKOG HDZ

0

salinovicDirigiranim izborom Marije Vučković za Predsjednicu Gradskog odbora Hrvatske Demokratske Zajednice,  nastavlja se urušavati Pločanski HDZ. Na žalost ta politička zajednica ne postoji u svojoj funkcionalnosti. Zbog toga je izgubila izbore, jer je nije imao tko kvalitetno pretstavljati. Sada se nastavlja, jer je mnogima, kao i Mariji Vučković Hrvatska veleprofesija. Odvukla je tu povijesnu stranku u Zagreb, jer u svojoj ambicioznosti misli da je nezamjenljiva.

Mediokritetska mreža ju je nosila s pozicije u poziciju kao strano tijelo bez mjernih rezultata. Iz bankrotiranog Pločanskog HDZ-ea, grada u kojem se rađala sloboda na proslavi 30. godina osnivanja prvog Općinskog odbora u Republici Hrvatskoj, meni osobno, među prvima u Hrvatskoj, a prvom na ovoj Županiji,  zabranila je obratiti se nazočnma! Osobno sam njoj na skupu rekao da je to žalosno i pokvareno! Nerado, ali istinito: na tri Općine bio sam izabran za Zastupnika u hrvatski Sabor, sudionikom svih zbivanja u procesu svih ulazaka RH u međunarodne asocijacije, dobitnikom mnogih državnih odlikovanja, dobitnikom Povelje hrvatskog Sabora za iznimne zasluge u procesu stvaranja i branjenja RH… Koliko je Marija takvih bilo na tom sinoćnjem skupu?

Pred Bogom sam sklopljenih ruku veličina, pred drugim sam sklopljenih ruku, nitko i ništa! Od djevice i mučenice majke, prvom kapi popijenog mlijeka dobio sam ljubav prema Bogu, obitelji i svom narodu. To se ne može naučiti u nikakvoj teoretskoj i praktičnoj učionici, već na izvoru života. Mene Marija ne prožimlje mržnja, već ljubav i sloboda (Non bene pro toto venditur auro) , sloboda se ne prodaje ni za zlato.

Osobno izraženom, da ne kažem ružnu riječ, nisi imala ni jedan razlog za takvo osobno postupanje! To se u našoj Demokršćanskoj stranci ne smije dogoditi. Amerikanci su nedavno nakon sto godina pronašli jednog našeg sugrađanina, koji je preživio pakao Pacifika, uručivši mu priznanje. Ti o meni nisi rekla ništa, rekla si sve o sebi!

Mene nitko ne može uvrijediti, koga ne poštivam.

Moj demonstrativni izlazak sa skupa, vidjeli su svi nazočni Pločani. Mnogi su me poslije skupa zvali i prenerazili se. Ovdje nisam bitan ja osobno, zanemareno je samo poštovanje. Nisu važni novac i karijera, važno je najvažnije izgraditi svoj vrijedosni sustav i živjeti ga.

Politika bez ideologije pokazuje se kao politika bez morala, odnosno bez vrijednosti.

Dr. Filip Šalinović
Share.

About Author

Comments are closed.