Najveća koncentracija alkohola od 1,61 g/kg zabilježena je u Pločama

0

U večernjim satima, 19. listopada, na MCGP Zaton Doli, prilikom ulazne granične kontrole  putnika u autobusu na redovnoj liniji iz Zagreba, zatečen je 18-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg su, policijski službenici Policijske postaje Ston u suradnji s djelatnicima carine, u ruksaku pronašli  2 vrećice s ukupno 530 gr marihuane.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 18-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.     

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  10 prometnih nesreća u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, dok je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 961 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 702 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja.
Najveća koncentracija alkohola od 1,61 g/kg zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 1,61 g/kg izmjerena je u subotu, 19. listopada, oko 3,20 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Čeveljuša, u blizini Ploča, 27-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom splitskih registracijskih oznaka.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je uz optužni prijedlog, za utvrđena tri prometna prekršaja i uz prijedlog kazne od 11.300 kuna te 30 dana zatvora,  doveden na Općinski sud u Metkoviću.

Share.

About Author

Comments are closed.