BLAGDAN SVIH SVETIH I DUŠNI DAN: Očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana

0

U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će, u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule, posjetiti groblja zbog čega se u narednim danima na području cijele Hrvatske, pa tako i Dubrovačko-neretvanske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanja građana.

Budući se najveće gužve očekuju na prilaznim prometnicama grobljima, policijski će službenici pojačati angažman u tim područjima kako bi obilježavanje ovih blagdana proteklo što je moguće sigurnije, odnosno kako bi se osigurala maksimalna protočnost i sigurnost u prometu. Osobito će se ciljano postupati prema onim sudionicima u prometu koji ometaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise. Također će se ostvariti potrebna suradnja s policijama susjednih država kako bi se pravovremeno dobile informacije o nailascima većih kolona vozila iz susjednih zemalja, sukladno čemu će se poduzimati potrebne mjere.

Policija poziva sve sudionike u prometu na povećan oprez, dosljedno poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi na taj način i osobno pridonijeli da dan štovanja na mrtve prođe u miru i dostojanstvu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Share.

About Author

Comments are closed.