RADOVI NA REKONSTRUKCIJI STARE ŠKOLE U BAĆINI

0

Djelatnici metkovske tvrtke Doko predviđenom dinamikom obavljaju radove na projektu Uređenje posjetiteljskog centra i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini.

Projekt je prijavljen u travnju 2017. godine na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, za financiranje kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Prijavitelje je Dubrovačko – neretvanska županija,  partner Grad Ploče, a stručni partner koji je ujedno i obavezan Pozivom je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije, dok je koordinaciju partnera,ukupnu pripremu projekta i prijavu u svojstvu partnerstva provela Regionalna razvojna agencija Dubrovačko – neretvanske županije DUNEA.

Vrijednost ove investicije je oko tri milijuna kuna, 80 posto sredstava je osigurano je iz EU izvora, dok 20 posto financira Grad Ploče. Osim rekonstrukcije stare škole, Projektom je u Baćini predviđeno i uređenje promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima i uređenje tematskih staza na Baćinskim jezerima.

Share.

About Author

Comments are closed.