Velika pobjeda i vrijedni bodovi Dalmatinke u Umagu

0

Do bodova su Pločanke došle kolektivnom i odlučnom igrom svjesne da u ovom susretu nemaju što izgubiti jedino dobiti, u tome su uspjele upravo zahvaljujući neuhvatljivim Magdaleni Žderić i Andrei Klarić, te raspucanim Anđeli Zelić i Josipi Oršulić  Ekipa Umaga tijekom prvog poluvremena držala je minimalnu prednost od jednog pogotka dok su “malene” samo u 25. minuti susreta imale prednost (11:12) u svoju korist, ipak na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćih igračica.

U drugom dijelu čvršća igra sa obje strane i grčevita borba za svaku loptu, Pločanke su u dva navrata stizale minimalno vodstvo domaćih, da bi od 56. minute kada je Dalmatinka prešla u vodstvo na parketu se odvijala prava drama gdje su kao pobjednice na kraju izašle djevojke s ušća Neretve. Ovo su ujedno i prvi bodovi Dalmatinke s gostovanja u ovoj natjecateljskoj sezoni. Trenutno se nalaze na 9. mjestu od 14 ekipa s 2 pobjede,1 porazom i 2 izgubljenje utakmice s 5 osvojenih bodova.

U sljedećem 8.kolu koje je na rasporedu 9.studenog(subota) dočekuju posljednjeplasiranu ekipu Murvice (Crikvenica) koja je bez bodova.

 

Umag – Dalmatinka – 28:29 (14:13) Umag – SD Stella Maris. Gledatelja 200.
Suci: Josip Gagula i Mirko Zorko (oba Zagreb).  

 Umag: I. Pratljačić (5 obrana), Blašković (1 obrana) M. Pratljačić, Plahinek (2), Markežić, Kerrnjus, Mataija (3), Miočinović (6), Jajčević (12), Pavković, Bunić (5), Imamović, Kremer.
 
 Dalmatinka: Jelčić (5 obrana), Sršen, Jarak (2), Sušak (1), Zelić (4), Barbir (2), M. Žderić (9), Šendo, Oršulić (4), Družijanić, I. Žderić, Čupić, Klarić (7), Krilić.                                       
 
 Isključenja: Umag 6 min. Dalmatinka 8 min.

 Sedmerci: Umag 4/5, Dalmatinka 5/5

Piše: Branko Kulidžan

Share.

About Author

Comments are closed.