VRGORAC-LJUBUŠKI: Zatečeno 16 migranata, dvije osobe uhićene zbog krijumčarenja

0

Migrantska južna ruta je poprilično aktivna, a za neke i unosna. Kod Vrgorca je zatečeno 16 migranata a u Ljubuškom su dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u krijumčarenje migrantima.

Jučer 5. studenog 2019. oko 00:40 sati policijski službenici PU Ljubuški su u Ljubuškom zaustavili osobno motorno vozilo bh. registarskih oznaka marke Škoda kojim je upravljala E.R. (1980.), a na mjestu suvozača se nalazio I.D. (1977.). Na stražnjem sjedalu nalazili četiri migranta, a za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Iraka. O svemu navedenom upoznato je Tužiteljstvo BiH koje je naložilo da se zbog postojanja osnovi sumnje u počinjenje KD Krijumčarenje ljudi gore imenovani E.R i I.D. liše slobode, a da se migranti saslušaju u svojstvu svjedoka, prenosi Jabuka tv.

Istovremeno, na području Vrgorca je zatečeno 16 migranata, mahom mladih osoba. Poljoprivrednik Zdravko Šarić u svojim plastenicima, u Orahu zatekao ih je petero, prenosi Slobodna Dalmacija.

U Velikom Prologu policija je uhvatila 11 migranta. – To se dogodilo točno ispod moje garaže, došli su vjerojatno iz hercegovačkog Prologa, nekom stazom. Ne zna čovjek više, što bih rekao i napravio na ovo. Situacija nije dobra. Kod mene i brata ima četvero djece, mi nikad nismo ključali kuću ni garaže, sad sve moramo zatvarati. Nikome nije svejedno više u mjestu kad padne mrak, posebno roditeljima koji imaju djecu, te starijim i nemoćnim – rekao je Siniša Dodig za Slobodnu Dalmaciju.

Share.

About Author

Comments are closed.