3. HNL JUG: Pločani pokazali tko je gazda u svom dvorištu

0

Pred sami početak susreta jako veliko nevrijeme su spustilo na igralište, a prije početka odana je počast minutom šutnje za Nikolu Grgurinovića – Šamiju jednog od prvih i najboljih vratara u povijesti Jadrana LP koji je ostao vjeran plavoj boji do posljednjeg dana života.

Samo što je utakmica počela veliko slavlje na tribinama, u prvoj ozbiljnoj akciji domaćih nogometaša neopreznost gostujuće obrane koristi najbolji pojedinac susreta Ivan Paponja i u 2. minuti je na semaforu 1:0. Nakon toga u pokušaju su bili gosti u 11.minuti preko Brune Kukoča a lopta je završila u rukama domaćeg vratara. Domaći uzvraćaju preko raspoloženog Paponje u 14. minuti, ali vratar Runje posljednjim naporom izbacuje loptu u korner.

Do kraja poluvremena gosti imaju još jedan pokušaj preko Josipa Mihovilovića koju vratar Čagalj brani, odmah nakon toga uzvraćaju Pločani i udarac glavom mladog Marka Musulina završava pored vratnice. U 40. minuti da poveća vodstvo domaćih potrudio se Abel Kalfić koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pospremio loptu iza nemoćnog gostujućeg vratara. Drugo poluvrijeme donijelo je još bolju igru Jadran LP, dok gosti anemični u blijedom izdanju.

Vrijedno spomena je da su samo imali u 79. minuti preko Mihovilovića pokušaj s nekih 17 metara a lopta odbijena od vratara završava u korneru. Prije toga plavi s ušća Neretve došli su do trećeg pogotka u 56.minuti kada je mrežu gostiju zatresao Ivan Raič.

Do kraja susreta velike prilike je imao domaći igrač Dino Primorac u 70. 77. i 90. minuti, ali bez realizacije. Za kraj odavno Pločanski ljubitelji nogometa nisu vidjeli korektniju momčad kao što su u ovom susretu bili Sinjani koji su zajedno da domaćim nogometašima pomogli sucu da bude neprimjetan.

Jadran LP – Junak 3:0 (2:0)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 300. Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići – Prgomet)  

Strijelci: 1:0 Paponja (2), 2:0 Kalfić (40), 3:0 Raič (56)  

Najbolji igrač: Ivan Paponja

Jadran LP: Čagalj, Dulaj (od 70. Turudić), Krstičević, Raič, Kordić, Kalfić (od 81. Katavić ), Primorac, Paponja, Martin Musulin, Nikolac, Marko Musulin (od 80. Lovrić)

Junak: Runje, Barać (od 67. Vuleta), Mihovilović, Marunica, Bandalo, Andrić (od 58. Maganić), Jandrek (od 79. Bilić), Kukoč, Vuković, Vardić, Mastelić.

Piše: Branko Kulidžan
Share.

About Author

Comments are closed.