USPJEŠAN NIZ „DALMATINKE“: Savladali su vrlo dobru ekipu „Murvice“ iz Crikvenice

0

Nakon pobjede u predhodnom kolu u Umagu i prije neki dan u kup utakmici u Metkoviću, „Dalmatinka“ je u Pločama savladala vrlo dobru ekipu „Murvice“ iz Crikvenice.

Iako su gošće u Ploče došle bez upisanog boda, nipošto se nisu predavale te su se u prvom dijelu utakmice predstavile kao vrlo dobra i uigrana ekipa i u kojem su uglavnom vodile čak u jednom navratu i s tri pogotka razlike.

Domaće igračice su u tom razdoblje djelovale dosta smušeno, rijetko su hvatale priključak i to uglavnom zahvaljujući tehničkim pogreškama i čestim promašajima.

Rezultat takve igre bilo je vodstvo nakon prvih trideset minuta 11-9 za gošće.

Gledateljima se učinilo da su nakon odmora iz svlačionice izašle neke druge igračice. Nekoliko minuta gošće nisu postigle ni jedan pogodak dok su domaće rukometašice postigle pet i na taj način prešle u vodstvo rezultatom 14-11. Gošće tada postižu svoj prvi pogodak u nastavku utakmice i od tada se vodi „rovovska“ borba u kojoj igračice „Dalmatinke“ stalno vode.

Što se utakmica bližila kraju domaće su pobjegle na tri razlike  i kod rezultata 22-17 bilo je jasno da će se „Murvica vratiti u Crikvenicu bez pobjede. Krajnji rezultat 23-19 zorno oslikava zbivanja na terenu, a napose u drugom dijelu utakmice.

I ovaj put napose se u redovima „crnih“ istaknula kapetanica  Andrijana Vlatka Jelčić koja je doslovno „zaključala“ svoja vrata. Uz tehničke pogreške koje su „Dalmatinkine“ igračice pravile tijekom čitave utakmice moramo napomenuti da su se primjerno borile i da su zasluženo pobijedile. U listu strijelaca upisalo se sedam domaćih i šest gostujućih igračica. Najefikasnija je bila Josipa Oršulić koja je realizirala sedam sedmeraca uz jedan promašaj kojom prilikom joj se lopta vratila te je postigla pogodak. Anđela Zelić i Antonija Krilić po četiri puta zatresle su suparničku mrežu.

Kod gošća posebice se istaknula Antonela Kalčić postigavši sedam pogodaka od čega i dva iz sedmerca. Uz nju nešto bolja od ostalih suigračica bila je Petra Filipović.

Sutkinje iz Zagreba, uz nekoliko manjih pogrešaka koje nisu utjecale na rezultat, sudile su vrlo dobro.

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Lucija Galov, Anđela Lovrić, Lana Jarak 2, Anđela Sušak, Anđela Zelić 4, Ema Barbir 3, Magdalena Žderić 1, Martina Šendo, Josipa Oršulić 8 (7), Mia Družijanić, Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Andrea Klarić 1, Antonija Krilić 4 i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković

„MURVICA“: Romina Antić, Ena Ljubanović, Ivana Skorić 1, Antonela Kalčić 7 (2), Krtistina Grozdek, Petra Filipović 3, Marijeta Lekaj 3, Ana Paurević 4, Sara Mandeklić, Ana Debelić 1, Marija Lončarić, Maja Pešut, Nika Car i Anđela Topmić. Trener: Ramiz Džekić

SUTKINJE: Kristina Majpruz i Maja Vajdić, obje iz Zagreba. OPUNOMOĆENIK ORGANIZATORA I NADZORNIK SUĐENJA: Tihomir Kasunić iz Karlovca.

Piše: Neven Vicić

Share.

About Author

Comments are closed.