PAMTIMO TAJ 16. STUDENI 2012.: Pogledajte arhivske fotografije iz Ploča. Veliko slavlje i sreća zbog oslobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču!

0

Na današnji dan prije sedam godina na sudu u Haagu oslobođeni su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Protiv generala Gotovine i Markača na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Haagu je 2001. godine podignuta optužnica zbog navodnog zločinačkog poduhvata da Operacijom Oluja – kojom je 1995. godine slomljena srpska paradržava u Hrvatskoj – počine genocid protiv etničkih Srba u Hrvatskoj. Bili su osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora.

Presudom Haaškog suda iz 2012. dvojica generala proglašeni su nevinima za navodni zločin!

Prije nešto više od godinu dana predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH (OSRH) Kolinda Grabar – Kitarović odlikovala je u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na vlastiti poticaj, Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom umirovljene general – pukovnike Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Pogledajte arhivske fotografije iz Ploča. Veliko slavlje i sreća zbog oslobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču!

Share.

About Author

Comments are closed.