Generalni štrajk učitelj se nastavlja do ispunjenja zahtjeva – u ponedjeljak veliki prosvjed

0

Nastavlja se štrajk u školama u cijeloj Hrvatskoj. Sindikati su odlučili promijeniti taktiku, više se neće štrajkati po županijama, nego frontalno, svaki dan, u svim školama u cijeloj zemlji, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi ili do dogovora s Vladom. Na konferenciji za novinare čelnici sindikata Branimir Mihalinec i Sanja Šprem najavili su i nove sindikalne akcije, prenosi HRT.

Mihalinec je iznio podatak da je danas u štrajku 91,72 posto članstva te je najavio konferenciju za novinare sutra u 11 sati kad će najaviti mali prosvjed na Trgu svetoga Marka, a veliki će biti održan 25. studenog (ponedjeljak).

Slična je situacija i u metkovskim osnovnim i srednjim školama u kojima je štrajkalo oko 90% zaposlenika zbog čega se nastava nije održala.

Rezultate referenduma objavio Sindikat Preporod

Na izjašnjavanju, provedenom 13. i 14. studenoga u 381 osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj ustanovi među sindikalnim članovima i svim zaposlenicima koji su sudjelovali u štrajku, 94.09% onih koji su se izjasnili protive se prijedlogu Vlade RH o povećanju  koeficijenata od 2% svim zaposlenicima u školama od 1. srpnja 2020.. U osnovnim školama protiv je bilo 93.06% zaposlenika koji su pristupili izjašnjavanju, dok se srednjim školama ponudi Vlade usprotivilo  96.12% zaposlenika. Za nastavak štrajka do ispunjenja sindikalnih zahtjeva izjasnilo se njih 91.04% (93.14% u osnovnim školama i 89.98% u srednjim). Izjašnjavanju je pristupilo 8922 člana Sindikata Preporod i 2944 zaposlenika koji nisu sindikalno organizirani, priopćeno je iz Preporoda.

Evo što učitelji traže:

štrajk-učitelja-koeficijenti-587x800

Share.

About Author

Comments are closed.