SUBOTNJI TRILER U PLOČANSKOJ ŠPORTSKOJ DVORANI

0

U okviru 10. kola I. hrvatske rukometne lige za žene u Pločama su gostovale rukometašice iz Virovitice koje se sada zovu ŽRK „1234 Virovitica“. Davne sudionice jugoslavenske prve lige, pod nazivom „Lokomotiva“ napokon su se vratile u prvi razred hrvatskog ženskog rukometa.

U samom početku ništa nije govorilo da bi se gošće mogle uspješno suprostaviti domaćim rukometašicama.

Međutim, nakon više povezanih tehničkih pogrešaka domaćih, gošće predevođene bivšom hrvatskom reprezentativkom Majom Kožnjak, koja je prošlu polusezonu provela u Splitu i najboljom strijeljkinjom lige Tamarom Hudoletnjak, najprije izravnavaju rezultat da bi prešle u vodstvo koje je na poluvremenu iznosilo četiri razlike (16-20).

         I pored dobrih obrana Andrijane Vlatke Jelčić, domaće nisu mogle dobar dio drugog dijela utakmice uhvatiti priključak pa je 1234 Virovitica“ vodile i s pet pogodaka razlike.

Kako se utakmice biližila kraju, rukometašice „Dalmatinke“ Igrale su sve bolje, rezultatski su stigle gošće, pa su i povele (29-28.) No, tada su zaredale pogreške, gošće opet prelaze u vodstvo i u posljednju minutu utakmice ulaze s prednošću od dva pogotka.

Anđela Zelić smanjuje rezultatski zaostatak, trener Gašparac uzima predah (time out) i gošće kreću u napad u posljednih dvadeset sekunda koje ne iskorištavaju. U posljednih nekoliko sekunda bačena je lopta Magdaleni Žderić koja se nalazila na polovini polja za igru. S igračicom gošća na leđima, s pozicije krila šutira na vrata i lopta ulazi prizemno u dalji kut vrata virovitičkih rukometašica. U trenutku kad lopta prešla crtu vrata, automatski mjerni instrument označio je svršetak utakmice. Nakon toga je nastalo opće veselje rijetko viđeno kada domaće igračice slave osvajanje jednog boda na domaćem terenu.

Opći je dojam da su rukometašice „Dalmatinke“ bolje od hrabrih i upornih gošća bez obzira što su u svojim redovima imaju Maju Kožnjak i Tamaru Hudoletnjak. Međutim rijetko na kojoj utakmici su domaće igračice napravile toliko pogrešaka kao na ovoj. U posljednje dvije minute u tri navrata osvojenu loptu su predale suparničkim igračicama.

Sve u svemu, rezultat  34-34 ove utakmice je realan. I jedna i druga ekipa je na koncu konca mogla osvojiti oba boda.

Kod rukometašica iz Virovitice među dobrim gošćama treba posebice istaknuti Maju KožnjaK, lijevo krilo Tenu Mioč Cabataj i Tamatru Hudoletnjak koja je na ovoj utakmici postigla „samo“ deset pogodaka.

Kod domaćih, iako je na suprotnoj strani imala odlične pucačice, ponovno se istaknula Andrijana Vlatka Jelčić koja je imala 19 obrana. Uz nju svakako treba spomenuti Magdalenu Žderić, junakinju završnice, poslovično vrlo borbenu i vrlo dobru Andreu Klarić i Anđelu Zelić koja je i domaćem gledateljstvu pokazala koliko može.

Sudac i sutkinja su s manjim pogreškama dobro vodili ovu utakmicu.

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Lucija Galov, Anđela Lovrić, Lana Jarak 2, Anđela Sušak 1, Anđela Zelić 6, Ema Barbir, Karla Jerković, Magdalena Žderić 8, Josipa Oršulić 6, Iva Žderić 2, Gabrijela Čupić, Nera Cvijanović, Andrea Klarić 7, Antonija Krilić 2 (1) i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković

„1234 VIROVITICA“: Marija Devald, Maja Kožnjak 12 (1), Lukrecija Veršec, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Helena Lukačević, Tamara Hudoletnjak 10 (3), Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Nika Deskar 3, Ivana Kirin 3, Andrijana Miklić, Laura Oršulić, Iva Biuk i Tena Mioč Cabataj 6. Trener: Vladimir Gašparac

SUDKINJA: Nives Jakus iz Marine i SUDAC: Stefano Rajković i Splita. Opunomoćernik organizatora i nadzornik suđenja: Tonći Vuković iz Jasenica.

Piše: Neven Vicić 

Share.

About Author

Comments are closed.