Bliži se godišnjica smrti dječaka Gabrijela Bebića, obitelj je neutješna …

0

Prolazi tužna godina dana od smrti malenoga Gabrijela Bebića iz Metkovića. Duga godina tuge, boli i nadanja da će se konačno doznati krivci za smrti ovog devetogodišnjaka čiji je život okončan zbog liječničke pogreške, donosi Slobodna Dalmacija.

Tragedija je to koja je u prosincu prošle godine potresla Hrvatsku, ali i ujedinila građane u borbi protiv bešćutnog zdravstvenog sustava i birokracije, koja je malenoga Gabrijela stajala života samo zbog toga što su ga liječnici šetali od vrata do vrata, jer mu na Hitnoj pomoći nije pružena adekvatna liječnička pomoć, jer laboratorij nije radio vikendom pa mu se nisu mogle obaviti krvne pretrage koje bi pokazale enormnu razinu streptokoka koji mu je razarao organizam.

Sve su to bile kobne pogreške pojedinaca, ali i kompletnog zdravstvenog sustava, koji od tragične smrti Gabrijela Bebića više nije isti. Nažalost, morao se ugasiti jedan ljudski život pa da građani u Metkoviću dobiju priliku za bolje liječenje i da Hitna pomoć više ne vraća sa svojih vrata ljude koji k njima dolaze zbog potrebe.

Dani prolaze, a tuga u obitelji Bebić ostaje. Gabrijelovu ocu i majci, bratu i sestrici Gabrijeli, koja je uz njega bila posebno vezana, ostale su samo uspomene i slike bezbrižnog i sretnog djetinjstva koje je naprasno prekinuto tog 11. prosinca prošle godine. Od toga dana za njih više ništa nije isto.

Cijeli razgovor s Gabrijelovom majkom možete pročitati na portalu Slobodna Dalmacija.

Share.

About Author

Comments are closed.