Djecu na Odjelu dječje kirurgije KBC-a Split uveseljavat će zidne slike Koraljka Grebena

0

Boravak u bolnici nikome nije po ugodan, a posebnom najmlađim pacijentima koji su zbog toga često odvojeni od svoje obitelji. Da im ipak bude ugodnije na Odjelu za dječju kirurgiju KBC-a Split, pobrinuo se naš Koraljko Greben koji je poznat i po svojoj radionici za djecu Grebeonica, piše LIKEmetkovic.hr.

On je uz svog šegrta, čitaj sina, Borisa protekla dva dana oslikao četiri prostorije s likovima iz poznatih Disneyjevih animiranih filmova. Sve je počelo molbom liječnika dr. Viktorije i dr. Mira Jukića koju su uputili metkovskoj udruzi Kolektiv koja je u više navrata organizirala oslikavanje zidnih površina u gradu. Tražili su volontere za oslikavanje zidnih površina Odjela.

koraljko-greben-firule-2_edited

Za mene je ovo bio povratak na mjesto događaja. Naime, kao dijete sam zbog zdravstvenih razloga mnogo boravio na splitski Firulama, toliko da su se moji roditelji u jednom trenutku kumili sa sestrom Mirom koja je dugi niz godina radila o ovoj bolnici. – kaže nam Koraljko – Stoga sam s posebnim sentimentom pristupio ovom poslu. Čim me je nazvao Ivan Gluščević, uputio sam se na Firule i s liječnicima dogovorio sve tehničke pojedinosti.

Oslikavanje zidova je obavljeno u vrijeme blagdana jer tada na odjelu ima manje djece premda mi se i nije činilo tako. – Dok smo radili, djeca su bila izmještena u druge sobe, ali njihovu znatiželju se nije moglo zaustaviti… koristili su svaku priliku da nas posjete i upitaju ‘Kada će biti gotovo?’ – objašnjava Koraljko i dodaje – a i medicinskom osoblju je naš rad bio zanimljiv koje nas je tetošilo kavom, čajem, hranom i dvodnevnim smještajem.

Ovo nije kraj suradnje našega Koraljka s KBC-om Split. Nakon dnevnog boravka i triju soba, ostalo je oslikati zidove u još tri sobe. Osim toga, namjerava uputiti dopis i OB Dubrovnik s namjerom da tako nešto napravi za mališane koji će silom prilika boraviti u toj bolnici.

koraljko-greben-firule-4_edited

Za mene je ovo bio povratak, ali ovaj put ne u ulozi pacijenta i samim time je bilo lakše.
Često se zanesem u svojim glupostima, nezadovoljstvu i ljutnji. Zato bih volio dogovoriti povremene posjete ovom odjelu da bih uveseljavao male pacijente, ali i da bih više cijenio vlastito zdravlje i sve što imam i na taj način od njih učio ‘staviti stvari na pravo mjesto’, zaključuje Koraljko Greben.

 

Share.

About Author

Comments are closed.