ZADOVOLJNI JESENSKIM UČINKOM, PROLJEĆE OČEKUJU JOŠ USPJEŠNIJIM

0

Nogometaši Jadran Luka Ploče na zasluženom su odmoru nakon turbulentne jeseni gdje su od 15 odigranih prvenstvenih utakmica upisali 5 pobjeda te isto toliko neodlučenih utakmica kao i poraza. Nalaze se na 8. mjestu sa 20 bodova koliko ima Zagora te Kamen, Uskok, Primorac iz Biograda i GOŠK Dubrovnik 1919 ispod njih sa lošijom gol razlikom.

Na 15 utakmica postigli su 21 a primili 17 pogodaka. Kroz jesenski dio vodila su ih dva trenera, u prvih osam kola Goran Proleta sa kojim su osvojili 11 bodova a u preostalih sedam kola Marin Oršulić gdje su upisali još 9 bodova. Oba trenera koristila su 26 igrača, vratar Marko Čagalj upisao je svih 1350 minuta na vratima Pločana, a iza njega je Ivan Paponja sa 1344 minute. Još su kroz zapisnik prošli sljedeći igrači Musulin Martin, Anđelo Kordić, Stipe Nikolac, Ivan Raič, Marko Musulin, Abel Kalfić, Aljoša Krstičević, Zdenko Turudić, Dino Primorac, Duje Tadić, Ivan Dulaj, Bruno Moro, Josip Katavić, Goran Barbir, Marin Romić, Lucijano Lovrić, Dario Barbir, Robert Pijević, Vinko Beljo, Saša Burđelez, Martin Dropulić, Marin Mateljak, Matej Radić i Ivan Vlatković.

Najveću pobjedu su upisali kod kuće protiv Neretvanca u 8.kolu kada su pobijedili sa 4:0, dok su najteži poraz imali 4:1 protiv Zagore u 9.kolu u Unešiću. Kapetansku traku je u 14 kola nosio Stipe Nikolac, a samo na 1 utakmici Dino Primorac. Tijekom prvenstva igrači su 33 puta požutili, najviše 5 žutih je dobio Ivan Raič a slijedi ga sa 4 žuta kartona Abel Kalfić, dok crvenih kartona nije bilo.

Najefikasniji u redovima plavih sa ušće Neretve je Abel Kalfić sa 7 postignutih pogodaka, a slijede ga Ivan Raič sa 5, Ivan Paponja, Marko Musulin i Duje Tadić sa po 2 te Anđelo Kordić i Dino Primorac sa po 1 postignutim pogodkom.

– Obzirom da smo u pola jesenskog dijela prvenstva imali promjenu trenera na klupi generalno smo u upravi zadovoljni trenutnim plasmanom iako su ambicije bile prije početka prvenstva da prvi dio završimo među pet momčadi, kao i prolaz u sljedeće kolo Hrvatskog kupa što se na žalost nije ostvarilo. Uglavnom stabilan smo klub u 3.HNL-jug te očekujemo uspješnije proljeće, a u koliko se ukaže prilika iskoristi je te biti među prvih pet u ligi, kao i pokušati što dalje doći u Županijskom kupu, rekao je sportski direktor plavih – Petrit Dulaj.

Pripremio: Branko Kulidžan

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.