Zahuktava se izgradnja Koridora Vc u Hercegovini

0

Osim toga, očekuje se da će 16. ožujka 2020. godine početi tenderiranje za dionicu Mostar sjever – Mostar jug dužine 15 kilometara.

U JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Mostar 16. siječnja bit će održan Road Show na koji su pozvani svi zainteresirani dobavljači, izvođači i konzultanti, a na kojem će se moći upoznati sa tenderiranjem za ugovore na izgradnji dionica Koridora Vc u Hercegovini, izvještava Indikator.ba, a prenosi LIKEmetkovic.hr.

Preduzeće Autoceste FBiH namjerava krenuti u izgradnju dionica: tunel Prenj (dužina 12,4 km), Ovčari – Prenj i Prenj – Mostar Sjever (koje treba definirati). Natjecanje za ove ugovore očekuje se da počne 31. ožujka 2020. godine, a tender za tunel Prenj u prvoj polovici 2020. godine. Osim tendera za izvođenje radova, raspisat će se i tender za konzultantske usluge nadzora nad ovim dionicama. Autoceste FBiH iskoristit će sredstva zajma od Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 97,2 milijuna EUR i zajma od Europske investicijske banke (EIB) u istovjertnom iznosu za financiranje izgradnje ovih prioritetnih dionica.

Preostala sredstva za projekt, čiji ukupni procijenjeni trošak iznosi 249,6 milijuna EUR, bit će osigurana iz očekivanih grantova WBIF-a i vlastitih sredstava poslodavca. Ukupni procijenjeni trošak radova i konzultantskih usluga za pomenute tri dionice iznosi 540 milijuna EUR. Osim toga, očekuje se da će 16. ožujka 2020. godine početi tenderiranje za dionicu Mostar sjever – Mostar jug dužine 15 kilometara. Financiranje ove dionice predviđeno je zajmom Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 60,0 milijua eura, te kreditima komercijalnih banaka u iznosu od 137,2 milijuna EUR, pa ukupni procijenjeni trošak radova i usluga nadzora iznosi 197,2 milijuna EUR.

Share.

About Author

Comments are closed.