ZAVRŠILI SU PREDSJEDNIČKI IZBORI: Pročitajte što su biračima poručili pločanski ogranci HDZ – a i SDP – a te što je na društvenim mrežama napisala Marija Vučković

0
Zoran Milanović izabran je za novog predsjednika Republike Hrvatske nakon pobjede nad Kolindom Grabar-Kitarović u II. krugu predsjedničkih izbora.
“Zahvaljujemo svima koji su izašli na Predsjedničke izbore i dali podršku našem kandidatu, Zoran Milanović”, poručili su iz pločanskog SDP – a.
U nastavku teksta donosimo što su napisali članovi pločanskog ogranka HDZ – a te trenutna ministrica poljoprivrede u vladi RH Marija Vučković.

Članovi SDP – a su na svojoj Facebook stranici napisali:

“Hvala i onima koji to nisu, izbori su festival demokracije. SDP Ploče je zadovoljan rezultatima postignutim u Pločama iako naš kandidat nije osvojio najviše glasova (49% – 51%). Zadovoljni smo prvenstveno zbog pozitivnih trendova u odnosu na izbore 2014. (44% – 56%). Građani Ploča prepoznaju naš rad u lokalnoj zajednici i očekujemo još veću vašu podršku u nadolazećem razdoblju. Hvala našim članovima, simpatizerima, volonterima koji su iznijeli ogroman teret i bili dio ove velike pobjede! IMAMO PREDSJEDNIKA!”, napisali su.

Pločanski ogranak HDZ – a također se zahvalio građanima Grada Ploča i svim biračima, te su nadalje napisali:

“Poštovane građanke i građani grada Ploča, Hrvatskoj demokratskoj zajednici grada Ploča osobita je čast zahvaliti Vam se na ukazanom povjerenju na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Iskrene zahvale svima koji su izašli na izbore, izvršili svoju dužnost i dali svoj glas Kolindi Grabar Kitarović. Iznimno nas raduje što su stanovnici grada Ploča u velikom broju, točnije sa 2593 glasa opet pokazali da vjeruju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i aktivnostima koje se temelje na iskrenom domoljublju, demokratskim i kršćanskim vrednotama”, poručili su.

Marija Vučković: “Rezultat u Pločama me čini vrlo ponosnom”

“Nakon završenih predsjedničkih izbora, čestitam izabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću. Isto tako, čestitam našoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović na ostvarenom rezultatu.
Hvala svim građankama i građanima Hrvatske koji su izašli na izbore, posebno onima koji su dali glas našoj kandidatkinji. Rezultat u Pločama me čini vrlo ponosnom. Hvala na 2594 glasa koja su nam u mom gradu donijela pobjedu!

Za mene, kao predsjednicu gradske organizacije HDZ-a, to povjerenje predstavlja obvezu da ustrajem u radu i svoje slobodne trenutke iskoristim u barem skromnom doprinošenju ostvarivanju ciljeva lokalne zajednice koja me je oblikovala i iznjedrila. Što reći za sve vas – članice i članove Gradskog odbora HDZ-a, predsjednice i predsjednike naših temeljnih ogranaka, mlađe i stare? Naše simpatizere, Mladež, zajednicu žena, utemeljitelje, promatrače, aktiviste, koalicijske partnere?

Stalno pokazujete da ste najbolji kad je najteže i ono što je najvažnije – da smo pravi tim! Gradimo to dalje unutar naše političke obitelji i širimo prema svim stanovnicima malih i poticajnih pločanskih, brojnim izazovima izloženih, naselja”, napisala je Marija Vučković na svom Facebook profilu osvrćući se na izbore.

Milanović je novi predsjednik

Kolinda Grabar Kitarović pobijedila je prebrojavajući ukupne glasove birača u Gradu Pločama. Prema rezultatima Kolinda Grabar Kitarović imala je 2 594 glasova, dok je Zoran Milanović imao 2 469 glasova.

Prema prvim neslužbenim informacijama DIP-a, nakon obrađenih 99,85 posto biračkih mjesta Hrvatskoj i inozemstvu Zoran Milanović je osvojio 1.034.222 glasa, odnosno 52,70 posto glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 928.226, odnosno 47,30 posto.
Na birališta je izašlo 2.052.379 glasača od prijavljenih ukupno 3.732.646, odnosno 54,98 posto.
Broj važećih listića je 1.962.448, a nevažećih listića 89.375, odnosno 4,36 posto.
Share.

About Author

Comments are closed.