DALMACIJA SE PROBUDILA U MINUSU: U Metkoviću izmjereno -2

0

U noći između ponedjeljka i utorka bura, koja je tijekom vikenda u Dalmaciji imala i olujne udare od preko 100 kilometara na sat, gotovo se u potpunosti smirila. No, slabljenje vjetra pogodovalo je noćnom hlađenju zraka, piše Slobodna Dalmacija.

Većina Zagore probudila se i minusu. – u Sinju i u Otoku kod Sinja u sedam je sati, prema podacima Pljuska, izmjereno -6 stupnjeva Celzijevih, u Drnišu -4,6, Muću i Potravlju po -5,6. U Biskom je čak -7,5, pet supnjeva ispod nule bilježi se i u Zemuniku, a oko -2 je i u Metkoviću.

Zanimljivo je da je i minusu i otok Hvar – u Starom Gradu su u 7:30 sati izmjerena -2,4 stupnja, a i Milna na Braču je otišla ispod nule, ondje je nešto prije osam sati izmjeren -0.1 stupanj.

Drugdje uz obalu i na otocima je većinom tijekom noći bilo od 0 do 5°C. Za razliku od hladne noći, danju će biti ugodno, u mnogim predjelima iznad 10°C u najtoplijem dijelu dana, piše Slobodna Dalmacija.

Kako donosi Dalmacija Danas, više nego zanimljiv podatak stiže iz Blatskog polja na Korčuli gdje je noćas izmjereno čak -7°C! Unutrašnjost Korčule poznata je po vrlo niskim temperaturama zraka za vrijeme mirnih zimskih noći. Tek nekoliko kilometara dalje, prema obali, temperature su više i desetak stupnjeva, donosi Dalmacija Danas.

Share.

About Author

Comments are closed.