Budući voditelji agroturističkog gospodarstva posjetili uljaru Veža u Bristu

0

U sklopu praktične nastave projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, 15. siječnja 2020.  polaznici su s predavačem Radom Nikoletićem imali priliku  posjetiti Obiteljsko gospodarstvo Veža u Bristu, prenosi LIKEmetkovic.hr.

Imali su edukaciju o raznim vrstama maslina koje uspijevaju u Hrvatskoj. Mogli su čuti kako plasirati svoje proizvode na tržištu, kako odabrati pravi logo, etiketu i sve ostalo potrebno za uspješno poslovanje. Degustirali su 3 različita šampionska maslinova ulja, pekmeze od divlje naranče i sl., te razna bijela i crvena vina.

Sudionici osposobljavanja su na kraju ugodnoga druženja bili jako zadovoljni onim što su vidjeli i čuli, a i kušali te su naglasili kako im je odlična praktična nastava gdje su već puno toga naučili. S ovim posjetom približili su se i samome kraju stručnoga osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva.

U sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji se financira iz OP Učinkovitih ljudskih potencijala 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda, u tijeku je stručno osposobljavanje za voditelja agroturističkog gospodarstva u trajanju od 3 mjeseca, koje provodi Grad Metković u partnerstvu  s Općinom Kula Norinska.

Trajanje programa je 180 sati, od toga  se 97 sati teorijske nastave izvodi  redovitom nastavom ili konzultativno-instruktivnom nastavom, a 83 sata čine vježbe na agroturističkom gospodarstvu za obavljanje turističke djelatnosti. Program izvodi Pučko otvoreno učilište Žižić iz Omiša.

Share.

About Author

Comments are closed.