GORAN ORŠULIĆ RARA U STRUČNOM STOŽERU JADRANA

0

Dok se nogometaši Jadran Luka Ploče vrijedno i ozbiljno pripremaju za proljetnu sezonu, a trener Mario Oršulić pod budnim okom slaže križaljku za uspjeh, vrijedna uprava pločanskog trećeligaša u potrazi je za pojačanjima.

Nisu samo u pitanju igrači, koji će u svakom pogledu dobro doći ovoj ambicioznoj momčadi, već se pojačava i stručni stožer. U tom smjeru pozvan je Goran Oršulić Rara, nekada i velika nada splitskih “Bilih”. U svijet sporedne stvari na svijetu je ušao igrajući za Neretvu iz Metkovića da bi sa svega 14 godina put ga odveo u Hajduk gdje je za 6 godina porošao sve uzrasne kategorije omladinske škole. U to vrijeme bio je u generaciji Tudora, Leke, Vučka, da bi ga Hajduk ustupio na posudbu Jadran LP kada je klub bio u nezavidnoj situaciji. Igrajući tu sezonu za Pločane pokazao je veliko nogometno znanje, lako se uklopio u momčad, a laskava titula najboljeg strijelca lige koju je tu godinu osvojio Zorica (Junak-Sinj) u malo mu je izmakla. Poslije godine dana provedene na ušću Neretve odlazi ponovo u Neretvu koja je tada igrala u 1 B ligi, onda ga nogometni put vodi tri godine u trećeligaša Mosor iz Žrnovnice, zatim u Hrvatski dragovoljac polu sezonu kao i u Inter iz Zaprešića. Nakon toga vraća se u dolinu neretve igra za Neretvanac, da bi na zalasku prilično uspješnu karijeru završio u Gusaru iz Komina.

Kao i većina njih koji završe nogometnu karijeru ostanu vjeri tom sport, tako je i Goran uz rad sa mlađim uzrasnim kategorijama županijskog ligaša Gusara, a jedno vrijeme vodio je i senirsku momčad. Upisao nogometnu akademiju pri HNS za B licencu gdje posljednje ispite privodi kraju.

Na proljeće njegovo znanje i stručnost uz stratega Maria Oršulića od velike će koristi biti pločanskim plavim u borbi za svaki bod.

Popis pripremnih utakmica – u 20 dana 6 utakmica

Do početka proljetnog dijela prvenstva nogometaši Jadran Luka Ploče odigrat će i šest pripremnih susreta, već su poznati protivnici i vrijeme te mjesto odigravanja:

25.siječnja  Jadran LP – Ljubuški

1.veljače  Jadran LP – GOŠK Gabela

5.veljače  Neretva – Jadran LP

8.veljače  Jadran LP – Hajduk(juniori)

12.veljače  Čapljina – Jadran LP

15.veljače  Jadran LP – Gusar

Piše: Branko Kulidžan
Share.

About Author

Comments are closed.