NEZAKONITO PRISVOJILI PREKO MILIJUN KUNA

0

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 47-godišnjakinja je osumnjičena za tri kaznena djela i to za kazneno djelo „Davanje lažnog iskaza“, „Krivotvorenje isprava“ i „Prijevaru“.

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i svog 28-godišnjeg sina, prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima.

Također se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahtjeva, odnosno od 2012. g., kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u.

Temeljem svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1.147.240,00 kuna.

Osim 47-godišnjakinje, kazneno je prijavljen i njen 28-godišnji sin i to zbog kaznenog djela „Prijevare“.

Obzirom da se osumnjičeni nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

Razriješena tri kaznena djela krađe

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, razriješena su dva kaznena djela krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su dvije muške osobe u dobi od 48 i 45 godina, početkom kolovoza prošle godine, iz trgovine na području Dubrovnika, iskoristivši nepažnju blagajnice, otuđili novčani iznos od gotovo 15 tisuća kuna. Također se sumnjiče da su istog dana iz druge trgovine, koja se također nalazi na području Dubrovnika, iz registar kase otuđili novčani iznos od 2.100 kuna.

Osumnjičeni dvojac je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 20-godišnjak se sumnjiči da je tijekom ranih jutarnjih sati 21. prosinca prošle godine, u noćnom klubu na području Dubrovnika, 28-godišnjaku otuđio mobilni uređaj, novac i ključeve od stana, oštetivši ga za novčani iznos od 10 tisuća kuna.

Osumnjičeni 20-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, dok su preostale dvije prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 714 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 397 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 92 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 58 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 16 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

– Najveća koncentracija alkohola od 1,69 g/kg izmjerena je u večernjim satima 24. siječnja, 37-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom kontrole prometa u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku.

Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog na iznos od 10 tisuća kuna.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u petak, 23. siječnja, u večernjim satima, zaustavljen na području Korčule kada je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Obzirom da je 21-godišnjak recidivist prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u prostorije Policijske postaje Korčula te je sljedeći dan, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku – stalna služba na Korčuli, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci

Share.

About Author

Comments are closed.