METKOVCI ZA „ŠEFA“, ZA KOGA SU PLOČANI?

0

U HDZ-U PODIJELJENO STRANAČKO ČLANSTVO

  „Ministrica poljoprivrede Marija Vučković ističe da su HDZ-ovci velika obitelj, ali se ne izjašnjava koga će podržati njezina stranačka baza u Pločama. Ostali neretvanski HDZ-ovci nisu za unutarstranačke promjene“

Izbori u najvećoj hrvatskoj političkoj stranci HDZ-u itekako se osjete među članstvom na terenu-piše današnja Slobodna Dalmacija. Unutarstranačko glasovanje po načelu jedan član jedan glas koje je zakazano za 15. ožujka veliki je ispit za aktualnog predsjednika stranke i Vlade Andreja Plenkovića, ali i njegova izazivača Miru Kovača, čiji se tim, posebno potpredsjednici Milijan Brkić i Davor Ivo Stir nadaju prolasku.

    Kako se izbori provode po principu jedan član jedan glas svaki glas s terena je bitan, što unosi dodatnu napetost i nervozu među članove HDZ-a na terenu.
Neretvanski HDZ-ovci su uglavnom prelomili i za njih na unutarstranačkim izborima nema nikakve dvojbe – podržavaju Andreja Plenkovića i njegov tim. Ali ipak nisu svi na istoj Plenkovićevoj strani. Čini se da Ploče još kalkuliraju te da bi dio ovdašnjih HDZ-ovaca glasove moglo dati alternativi Mire Kovača.
IZJASNILI SE JASNO I GLASNO
Za ostale općinske i gradske odbore prvi i jedini izbor su Andrej Plenković i njegov tim. Tako su nam se jasno i glasno izjasnili, čelni ljudi općinskih odbora HDZ-a u dolini Neretve, Boro Dominiković iz Pojezerja, Maja Vrnoga iz Zažablja, Nikola Krstičević iz Kule Norinske. Za Plenkovića i njegov tim je i grad Opuzen, gdje po riječima gradonačelnika i predsjednika GO HDZ-a Ive Mihaljevića svi potpisi za potporu kandidaturi idu upravo predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću.
Za Andreja Plenkovića jasno i glasno se opredijelio i gradonačelnik Metkovića i aktualni gradski čelnik HDZ-a Dalibor Milan. Njegova, kao i potpora gradskog odbora HDZ-a Metkovića ide Andreju Plenkoviću i njegovu timu.
– Na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u gradski odbor HDZ-a grada Metkovića podržava dosadašnjeg predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića. Smatramo da gospodin Plenković uspješno i odgovorno vodi Hrvatsku demokratsku zajednicu i Vladu Republike Hrvatske. Zahvaljujući podršci Andreja Plenkovića ostvareni su brojni projekti značajni za razvoj grada Metkovića i kvalitetniji život svih naših sugrađana, rekao je Milan.
Za razliku od ostalih neretvanskih gradova i općina koji se aklamacijom opredjeljuju za aktualnog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegov tim, želeći da ih on vodi sljedeće četiri godine, u Pločama HDZ-ovci čini se još važu kome će dati svoje povjerenje, aktualnom vodstvu ili alternativcima.
Tako nismo uspjeli doznati jesu li pločanski HDZ-ovci i gradski odbor stranke za Kovača ili pak Plenkovića.
Aktualna ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je ujedno i predsjednica gradskog odbora HDZ-a u Pločama dosta uvijeno je odgovorila na naš novinarski upit. Izjasnila se za stranačkog šefa Plenkovića u čijoj vladi sjedi kao ministrica poljoprivrede, ali tvrdeći da govori u svoje osobno ime.
IZBJEGLA SE IZJASNITI
  – Osobno, kao ministrica u Vladi i predsjednica Gradskog odbora Ploče, podržavam Andreja Plenkovića, kazala je Vučković. Međutim na dodatni upit da pojasni kakav je stav gradskog odbora što se tiče unutarstranačkih izbora te koga GO Ploča podržava Vučković nije ponudila konkretan odgovor.
– Gradski odbor HDZ-a Ploče pokazuje koga podržava pobjedama na tri posljednja ciklusa izbora, mjesnim izborima, izborima za EU parlament i predsjedničkim izborima. I mi smo jedna politička obitelj, odgovorila je Vučković te se izbjegla izjasniti kojega kandidata imenom i prezimenom podržava stranačka baza na čijem je čelu u Pločama.
Podsjetimo, za predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u čelnici Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Žaklina Marević skupa s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem već su dali javnu potporu Andreju Plenkoviću i njegovu timu. Njihov primjer također slijede i općinski odbori Konavala i Župe dubrovačke te pelješki i korčulanski HDZ-ovci.

Stanislav SOLDO/Slobodna Dalmacija

Share.

About Author

Comments are closed.