EVO KAKVA JE SITUACIJA S KORONOM U PLOČAMA

0

 

Za sada nema oboljelih od korona virusa u Pločama, premda se stalno i nepotrebno šire suprotne priče. Iz povjerljivih izvora saznali smo da na području Grada Ploča ima određeni broj ljudi koji se nalaze u kućnoj karanteni. U pitanju je jednoznamenkasti broj, iako bolji poznavatelji prilika misle da bi trebao biti dvoznamenkasti. Riječ je o osobama koje su se vratile iz zemalja pogođenih korona virusom poput Italije, Njemačke, Španjolske i drugih.

Oni su u svojim stanovima i kućama potpuno izolirani od ostalih članova obitelji. Vrijeme od 14 dana  izolacije  provode u svojim sobama, a hrana im se dostavlja ispred sobnih vrata. Kada odlaze u WC obavijeste ostale članove obitelji da se sklone, kako ne bi došli u međusobni kontakt. Nakon toga WC se dezinficira i nije ga preporučljivo koristiti kraći vremenski period, najmanje deset minuta, uz uvjet da se prozrači. Saznajemo da su neke osobe iz Ploča već odradile kućnu karantenu.

Inače, ovo je vrijeme koje traži potpunu odgovornost svih. Podsjećamo da je širenje lažnih vijesti kažnjivo, kao što je kažnjivo pojavljivanje osoba u javnosti koje su došle iz ugroženih država. Takve treba odmah prijaviti policiji.

Što se tiče ostalih gradova u dolini Neretve, Metkovića i Opuzena, saznajemo da je situacija slična onoj u Pločama. Nema zaraženih osoba, kao uostalom u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali ima onih koji provode dvotjedni period u kućnim karantenama.

Share.

About Author

Comments are closed.