U Pločama trijumf Plenkovićeva tima „Odvažno za Hrvatsku“

0

Prema prvim neslužbenim informacijama, na unutarstranačkim izborima HDZ-a u Pločama, za predsjednika stranke pobijedio je Andrej Plenković, koji je osvojio 221 glasova, dok je njegov protiv kandidat Miro Kovač osvojio 63 glasova.

U borbi za zamjenika predsjednika Tomo Medved ( iz tima Andreja Plenkovića) osvojio je 203 glasova, a Ivan Penava (iz tima Mire Kovača) osvojio je 79 glasova.

Za potpredsjednička mjesta pobjedu su odnijeli kandidati Plenkovićeva tima „Odvažno za Hrvatsku“. Najviše glasova dobio je Branko Bačić (179), a nakon njega Oleg Butković (157), Ivan Anušić (128), te Zdravka Bušić (115).

Ostali kandidati dobili su slijedeći broj glasova: Davor Ivo Stier (89), Milijan Brkić (67), Tomislav Tolušić (64), Ivan Kujundžić (45) i Hrvoje Tomasović (35).

Više od 200 tisuća članova HDZ-a imalo je mogućnost izaći na izbore i glasati za kandidate za novog predsjednika. zamjenika predsjednika, te četiri potpredsjednika stranke.

Podsjetimo, za predsjednika su se kandidirali Andrej Plenković i Miro Kovač, kandidati za zamjenika predsjednika bili su Ivan Penava i Tomo Medved, dok su na četiri potpredsjednička mjesta pretendirali Oleg Butković, Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić, Milijan Brkić, Tomislav Tolušić, Davor Ivo Stier, Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić.

Zbog prijetnje od širenja korona virusa unutarstranački izbori u HDZ-u održavali su se uz posebne mjere. Na glasovanju su bila osigurana dezinfekcijska sredstva, biračkom odboru je bio ograničen pristup a članovi su glasovali svojim olovkama.

Share.

About Author

Comments are closed.