Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 15. ožujka 2020.

0

Do 15.ožujka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 453 osoba. Od toga nad  205 osoba je završen zdravstveni nadzor i sve osobe nisu imale simptoma na coronavirusnu infekciju.

Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 84 osobe koje su kućnoj samoizolaciji, te dvije osobe koje su napustile samoizolaciju (zdrave) i otputovale za Njemačku. Dvije osobe su još uvijek u karanteni.

U posljednja 24 sata u Općoj bolnici Dubrovnik nije zaprimljen nijedan pacijent sa sumnjom na COVID-19 infekciju. Laboratorijski nalazi pacijentice koji su poslani u Zagreb su negativni.

Prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima. Dolazak broda Athena, koji je u luku Korčula trebao doći u ponedjeljak 16. ožujka je otkazan. U dubrovačku luku Gruž uplovila su dva manja plovila. Na jednom su bila dva hrvatska državljana kojima su iydana rje[enja o samoiyolaciji, dok su na drugom četiri grčka državljana kojima su izdana rješenja o samoizolaciji do napuštanja RH zračnom linijom za Grčku.

Tijekom ove nedjelj Zračna luka Dubrovnik nije imala putnika u međunarodnom dolasku. U međunarodnom charter odlasku bio je let za Helsinki sa finskim državljanima. Tijekom popodneva se očekuju i odlazni charter letovi za UK sa britanskim turistima te za Njemačku s njemačkim turistima. Letovi za/iz Zagreba funkcioniraju normalno.

Zbog velikoj interesa javnosti Stožer za civilnu zaštitu DNŽ ističe kako hrvatski ni strani državljani koji prelaze državnu granicu RH u/iz BiH i Srbije neće morati u samoizolaciju.

Share.

About Author

Comments are closed.