ODRŽANA 8. SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA PLOČA

0

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Ploča održanoj jučer, 19. ožujka u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ploče raspravljalo se o mjerama zaštite od novog koronavirusa COVID- 19 i postupanju nadležnih tijela oko provođenja Odluka o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite.

Prisutni su bili: načelnik Stožera Zoran Majstrović, članovi: Eduard Barbir, Tanja Medak, Matea Pirjevac, dr. Vinko Matić, dr.Igor Piskač, Sretan Marević, Danijel Štula i Teo Marinović, gradonačelnik Mišo Krstičević, direktor TD “Izvor” Ploče Boris Palac, direktor TD “Komunalno održavanje”, Goran Štrbić, predstavnik TD Luka Ploče” Ante Radaljac i djelatnik TD “Izvor” Milenko Karić.

Gradonačelnik Mišo Krstičević izvijestio je nazočne o poduzetim aktivnostima Grada Ploča u cilju prevencije zaraze koronavirusom te naveo kako su u tom smjeru i donesene određene odluke.

Svi prisutni članovi stožera izvjestili su načelnika Majstrovića o poduzetim mjerama i stanju na terenu. Igor Piskač, dr.med.- specijalist epidemiologije-voditelj Odjela za epidemiologiju Ploče izvjestio je nazočne o trenutnoj situaciji na našem području u svezi novonastale situacije. Iznio je podatak da se 30 osoba s područja Grada Ploča nalazi u samoizolaciji te je sa istima u svakodnevnom kontaktu.

Mole se građani da budno prate i pridržavaju se uputa i odluka Stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera civilne zaštite Grada Ploča i Dubrovačko-neretvanske županije.

izvor: FB Grad Ploče

Share.

About Author

Comments are closed.