Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 23. ožujka 2020.

0

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, a ukupan broj zaraženih trenutno je 22. Ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima klinička slika je blaga.
Ukupno je upućeno 136 uzoraka na analizu (10 u ponedjeljak, 23. ožujka 2020.) za COVID-19. Utvrđeno je 9 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Nacionalni stožer CZ RH donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Sukladno toj odluci zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.
Zabrana se ne odnosni na:
1. Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
2. Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
3. Izvješćivanje javnosti
4. Stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
5. Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
6. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
7. Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19
Za ulazak, odnosno izlazak iz područja prebivališta ili starnog boravišta izdaju, ovisno o potrebi, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožeri civilne zaštite.

Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima.
U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

Share.

About Author

Comments are closed.