DANAS 20 OSOBA NAPUSTILO KUĆNU KARANTENU!

0

7Tijekom ponedjeljka čak 20 osoba s područja Grada Ploča završilo je 14-dnevnU kućnu karantenu ili samoizolaciju, što je najveći broj do sada. Istovremeno epidemiologu su se danas javile četiri osobe koje započinju proces samoizolacije. Riječ je, kako saznajemo, o osobama koje su vraćaju s područja zahvaćenih epidemijom koronavirusa i koje su pokazale visok stupanj odgovornosti. Iako nemamo broj osoba koje su se zbog kućne karantene prijavile liječnicima obiteljske medicine, čini se da u Pločama vladaju dobri trendovi. Tim prije što na gradskome području još nije registriran niti jedan slučaj zaraze zbog koronavirusa.

U idućem periodu, za koje svi nadležni smatraju da je odlučujući u borbi s virusom, od presudne je važnosti držati se svih uputa Nacionalno stožera civilne zaštite, izlaziti vani samo u slučaju potrebe, izbjegavati kontakte, držati razmak itd. Danas ćemo apostrofirati ulogu epidemiologa u cijeloj priči jer ih je pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš.

„Heroji su ovi ljudi koji odrađuju posao, heroji su epidemiolozi koji u ovom trenutku odrađuju najbolji posao. Oni su zaslužni zašto smo prolongirali uzlazni dio krivulje, njihov posao je sjajan“, rekao je ministar.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.