Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Ploča

0

Na području grada Ploča imamo prvu evidentiranu osobu zaraženu koronavirusom SARS—CoV-2. Ovom prilikom radi točnog informiranja javnosti dužni smo par informacija.

Stožer civilne zaštite Grada Ploča odgovorno tvrdi da navedena osoba nije prekršila nikakve odredbe Nacionalnog stožera i epidemioloških službi koje se tiču eventualne samoizolacije niti je registrirano neodgovorno ponašanje istog.
Stožer je obaviješten o stanju, u stalnom smo kontaktu sa epidemiološkom službom i postupilo se sa svim predloženim mjerama da bi nastalu situaciju imali pod kontrolom. Osobe za koje je procijenjeno da su sa zaraženom osobom bile u kontaktu, kontaktirane su od strane stručnih službi i određena im je kućna karantena ili samoizolacija.

Apeliramo na sve da se suzdrže širenja neprovjernih informacija, razumijemo strah i zabrinutost ali najmanje što nam treba je širenje panike jer time sprječavamo sve one pozitivne mjere i aktivnosti koje naš zdravstveni sustav pokušava napraviti.

Dezinformacije nisu dio rješenja.

Još jednom, posebno ističemo nužnost pridržavanja uputa koje je preporučio Nacionalni stožer s čitavim nizom mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom.

izvor: ploce.hr

Share.

About Author

Comments are closed.