KORINA O KORONI S DR. LAUCOM – epizoda 2

0

Na oduševljenje brojne djece i njihovih roditelja, vrijedna i znatiželjna lutkica Korina Kovidić i poznati znanstvenik Gordan Lauc snimili su još jedan sjajan video uradak u kojem se na način prilagođen najmlađima nude odgovori na brojna pitanja vezana uz prijeteći korona virus.

Mogu li djeca izaći na zrak, kako se igrati, koliko je važan svježi zrak, trebamo li i kako nositi maskicu (pogledajte maskicu koju je Korina sama sašila!), mogu li se životinje zaraziti, što je to inhalacija, samo su neka od pitanja na koja je dr. Lauc dao odgovore Korini.

Podsjetimo, djeca se teško snalaze u novonastaloj situaciji i kod mnogih prevladava osjećaj zbunjenosti.  Ne mogu se u vrtićima družiti sa svojim vršnjacima, ne mogu se igrati u parkovima, moraju često prati ruke i moraju se pomiriti s brojnim drugim ograničenjima, sve donedavno nezamislivima. Zbog svega toga, muče ih brojna pitanja.

Simpatična lutka Korina Kovidić „glasnogovornica“ je djece i postavlja pitanja koja bi sva djeca postavljala da su na njenome mjestu. Za drugi po redu, sjajni i edukativni, video uradak zaslužna je  Božena Delaš, profesionalna glumica i lutkarica s 20-ogodišnjim iskustvom i radom u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, koautorica knjige „Lutkarski medij u školi“ (Vukonić-Žunić-Delaš) i voditeljica brojnih dramskih i lutkarskih radionica. Video je snimljen u Zaostrogu. Osim Delaš i dr. Lauca, u izradi videa sudjelovali su Martina Gašpar i Krešimir Žanetić.

Share.

About Author

Comments are closed.