Štićenica iz privatnog doma za starije iz Ploča pozitivna na koronavirus

0
dbk bolnicaNovi slučaj COVID-19 je štićenica privatnog doma za starije osobe u Pločama, izvijestio je Joško Cebalo, načelnik Županijskog stožera.Jedna njegovateljica iz tog doma je već otprije pozitivna na koronavirus. U tom domu bilo je ukupno smješteno 12 korisnika, 2 su korisnika, s obzirom da su imali simptome, jučer prebačena u Opću bolnicu Dubrovnik, dok je prijevoz treće osobe upravo u tijeku. Ostalih 9 korisnika je i dalje smješteno u domu i u samoizolaciji su, te je u tijeku njihovo testiranje, a testiranis u i svi djelatnici doma – rekao je Cebalo.
Na području Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je na koronavirus pozitivno 70 osoba, a trenutno se čeka nalaz za njih 34.
Ravnatelj dubrovačke podružnice HZJZ dr. Mato Lakić dodao je da su, ‘čim su doznali za pozitivnu djelatnicu, zvali Dom i vidjeli o čemu se radi, ima li još osoba sa simptomima’.
– Ona je zadnji dan bila u domu 30. ožujka. Testirani su svi u domu, kroz dan-dva znat ćemo rezultate.
– Tijekom jučerašnjeg dana zaprimili smo dvojicu starijih bolesnika iz tog doma koji su upućeni prema nama zbog febriliteta – rekao je voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice dr. Stjepan Đuričić. – Imaju upale pluća, primaju terapije i zasad su stabilni. U Općoj bolnici se trenutno liječi sedam pozitivnih na koronavirus, a u tijeku je obrada za još 11 i čekamo njihove rezultate. Treću štićenicu doma očekujemo, znamo za njen pozitivan rezultat i bit će zbrinuta – rekao je dr. Đuričić.
– Imamo još sedam bolesnika koji su prošli kritičnu fazu bolesti, u Studentskom su domu i još uvijek pozitivni. Neki imaju prve ritestove negativne, nadam se da će još dvoje biti negativno, pa će biti 4 izliječenih.

DV

 

Share.

About Author

Comments are closed.