U Hrvatskoj je 27 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 1908 oboljelih od COVID-19.

0

U Hrvatskoj je 27 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 1908 oboljelih od COVID-19. “Nažalost, jedna osoba je preminula od jučer, radi se o ženskoj osobi 1932. godište koja je imala kronične bolesti. Oporavljenih je ukupno 801”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je preminulo 48 bolesnika. Na respiratoru je 18 bolesnih.

Prelazak granice sa susjednim zemljama

“Kao što znate mi smo produžili odluku o zabranu prelaska državne granice. Pratit ćemo što se zaključi na razini Europe”, kazao je Davor Božinović.

Otvaranje škola i održavanje misa

“Sve daljnje odluke koje će se donositi ovise o epidemiološkoj situaciji. Napravit ćemo procjenu rizika i reći što pojedina situacija znači za broj novooboljelih. Ja vam ne mogu odgovoriti na pitanje o školama i fakultetima”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Vi znate da Vlada, svi resorni ministri rade da se napravi fazna izlazna strategija. Kada to bude dovršeno, ovaj tjedan onda ćemo moći konkretno govoriti o tome. Nama je važno kada budemo krenuli u popuštanja da to bude dobro organizirano i s druge strane da se kod svake odluke napravi procjena epidemiološkog rizika”, kazao je Božinović na pitanje o održavanju misa.

Ugostitelji

“Vlada će izaći sa svojom strategijom. O tome se i radi, priotitete će postaviti Vlada u skladu s epidemiolozima. Mi svima preporučujemo da se pokušaju prilagoditi. Ova situacija će potrajati”, kazao je Božinović.
Imamo neko vrijeme blagi silazni trend

“Mi imamo neko vrijeme blagi silazni trend. Manje oscilacije nisu toliko bitne. Linija novooboljelih dnevno lagano pada, a mi se nadamo da će taj pad biti veći. Procjenjujemo situaciju s čitavim nizom parametara”, kazao je Capak.

Vecernji.hr

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.