NEMA NOVOZARAŽENIH COVIDom-19 u županiji

0

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je, na redovitoj konferenciji za novinare, da u našoj županiji nema novo zaraženih korona virusom. Pozvao je sugrađane da se i dalje drže svih pravila Nacionalnog stožera, te napomenuo da je bilo jedno kršenje samoizolacije.

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Joško Cebalo rekao je u Zagreb poslano 1 409 uzoraka i da je 110 zaraženih. Hospitalizirano je 18 osoba u dubrovačkoj bolnici, a 8 u Studentskom domu. Izvijestio je da do kraja dana stiže nova pošiljka zaštitne opreme, te izvijestio koliko je do sada stiglo kirurških maski (99 400) i druge opreme.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić istaknuo je kako je na zaraznom Odjelu 17 ljudi, 8 u Studentskom domu, jedna osoba je inkubirana u jedinici intenzivne njege a jedna na Križinama u Splitu.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić iznio je podatke da je među zaraženima 57 muških i 53 ženske osobe, da je prosječna dob zaraženih 56 godina, da je najviše zaraženih (24) u rasponu između 50 i 59 godina, te da ih je najviše u Dubrovniku, te u Konavlima i u Pločama, 8 plus 18 iz Obiteljskog doma. U samoizolaciji je 530 osoba.

Share.

About Author

Comments are closed.