Ukida se noćna smjena COVID-19 ambulanti u domovima zdravlja

0

Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva, piše Večernji list.

Ukida se noćna smjena takozvanih “COVID-19 ambulanti” po domovima zdravlja radi povoljnije epidemiološke situacije, uputa je Ministarstva zdravstva poslana ravnateljima domova zdravlja da o njoj izvijeste svoje zaposlenike, reorganiziraju rad te građane.

Ambulante na testiranje pacijenata sumnjivih na novi koronavirus nastavlja se u spomenutim ambulantana u dnevnoj smjeni od osam ujutro do 20 sati svakog dana. Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva. Prije više od mjesec dana, podsjetimo, sve su županije upućene da njihove zdravstvene ustanove organiziraju izdvojene ambulante za pregled ljudi kod kojih postoji mogućnost infekcije ovim virusom te da takve ambulante rade 24 sata dnevno. Ukidanje noćne smjene ovih ambulanti prvo je ublažavanje “koronavirus mjera” generalno na cijeloj razini zdravstvenog sustava.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.