JOŠ JEDAN DAN BEZ ZARAŽENIH U NAŠOJ ŽUPANIJI

0

Na redovitoj konferenciji za novinare, dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je da u našoj županiji nema novo zaraženih korona virusom. Pozvao je sugrađane da se i dalje drže svih pravila Nacionalnog stožera, te napomenuo da su bila dva kršenje samoizolacije. Osim mjera popuštanja u prometu, Dobroslavić je najavio i druge mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvu, ali uz maksimalan oprez.

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Joško Cebalo rekao je u Zagreb poslano 1 429 uzoraka. Hospitalizirano je 18 osoba u dubrovačkoj bolnici, a 8 u Studentskom domu.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić istaknuo je kako je na zaraznom Odjelu 17 ljudi, 8 u Studentskom domu, jedna osoba je inkubirana u jedinici intenzivne njege a jedna na Križinama u Splitu, na respiratoru.  U samoizolaciji je 527 osoba.

Iz policije u zahvalili gospođi Nikolić iz doline Neretve i drugim ženama koje su organizirale izradu pamučnih maski. Rok od 15 dana nakon isteka vozačke dozvole produžen je na 30 dana, što ne znači da se neregistriranim automobilima može prometovati. Ukidanje noćne smjene za Covid ambulantu odnosi se i na našu Županiju.

Share.

About Author

Comments are closed.