Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac smatra kako zdravstveni sustav u Dolini Neretve nije veliki problem

0

U drugom dijelu emisije ‘Točka gledišta’ gostovao je ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac.

Uz pohvale na rad Covid ambulante, smatra kako zdravstveni sustav u Dolini Neretve nije veliki problem.

– Mislim kako se to više potencira. Mi smo medijski u posljednje vrijeme postali jako eksponirani. Zdravstvo je u problemu svugdje. Imali smo jednu tragediju koja se mogla dogoditi u bilo kojoj ustanovi, nažalost, dogodila se u nas- kazao je Štimac.

Napomenuo je kako je nedostatak kadra problem. Pogotovo liječničkog.

– Trenutačno nam nedostaje jedan do dva liječnika opće medicine. To smo nekako popunili i dogovorili, međutim korona nas je usporila jer to su liječnici iz druge države koji su u Metković trebali doći prije ovih događanja. Jedan liječnik je iz Sarajeva, a drugi iz Mostara. Jednu liječnicu smo već zaposlili. Ona je radila na Hitnoj pomoći u Pločama- otkrio je ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Da bi se uopće unaprijedila zdravstvena zaštita, smatra Štimac, struku treba početi plaćati kako treba.

– Mislim kako su liječnici potplaćeni. Imamo jedan hibrid. Imamo koncesionare i domske liječnike. Vrata do vrata rade isti posao, a različito su plaćeni. Moj stav je da bi trebali biti jednako plaćeni- kazao je Štimac.

Otkrio je kako pokušavaju dovesti mladog ginekologa u Metković već godinu dana i kako bi se to trebalo finalizirati do ovog ljeta.

Naveo je i dobru suradnju s Gradom Metkovićem.

-Grad nam je puno pomogao. Od lani ulaže u zdravstveni sustav oko 500 tisuća kuna- kazao je.

Mišljenja je kako bi u Metkoviću bilo dobro imati jedan punkt kao što je objedinjeni bolnički hitni prijem gdje bi postojala mogućnost opservacije pacijenata na Hitnoj i jače specijalistike, a nastavak nadogradnje bi bila realizacija projekta dnevne bolnice.

Emisiju u cijelosti možete pogledati na facebook stranici Dubrovačke televizije te reprizno u srijedu od 17 sati.

Dubrovački portal

Share.

About Author

Comments are closed.