Zdravstvena situacija u Neretvi je zadovoljavajuća

0

Župan Dobroslavić u Metkoviću – zdravstvena situacija u Neretvi je zadovoljavajuća

Zdravstvena skrb stanovnika doline Neretve je zadovoljavajuća jednako kako je dobra i situacija vezana uz pandemiju korona virusa na ovom prostoru. Rečeno je to na sastanku župana dubrovačko-neretvanskog, Nikole Dobroslavića sa načelnicima i gradonačelnicima, neretvanskih gradova i općina održanom u Metkoviću. Župan je naglasio da se svi i dalje moramo odgovorno ponašati i da se poštuju mjere zaštite bez obzira na liberalizaciju kretanja. Samo se tako možemo nositi sa ovom pandemijom. Odgovornost građana je na visokoj razini a to očekujemo i dalje-kazao je župan Dobroslavić, naglašavajući da nema novooboljelih od virusa COVID-19.

Župan Dobroslavić je ovom prigodom prokomentirao i izjave iz županijskog SDP-a vezane uz zdravstvenu skrb u Neretvi „ da župan živi u svom svemiru“.

– Imamo popunjene sve timove u domovima zdravlja. Djeluju dvije covid ambulante i sve u dolini Neretve funkcionira. Ovakvi prigovori su motivirani politički i politikantski-kazao je župan.

Uskoro kreće izgradnja dnevne bolnice u Metkoviću. Opća bolnica Dubrovnik raspisala natječaj za odabir izvođača radova.

– Dobili smo sedam ponuda i mislim da su vrlo povoljne. Radovi bi trebali krenuti za oko mjesec dana-zaključio je župan Dobroslavić.

U Dubrovačko neretvanskoj županiji i dalje je 110 pozitivnih osoba na virus COVID-19 a očekuju se rezultati 32 uzorka.

– Na današnjem sastanku smo razgovarali o obrani od korona virusa i svjesni smo da su domovi socijalne skrbi prva crta te obrane posebno kad znamo da su naši sugrađani najosjetljiviji na tu pandemiju. Kada sačuvamo domove tako na najbolji način štitimo i opću bolnicu Dubrovnik-kazao je predsjednik kriznog stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, Joško Cebalo.

Na području doline Neretve četiri su ustanove koje skrbe za starije i nemoćne osobe, gdje se redovito provode sve propisane epidemiološke mjere zaštite.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije formirao je tim za pojačano praćenje provedbe mjera za suzbijanje pandemije virusa COVID-19 kod ustanova socijalne skrbi. Do sada nisu uočene značajnije zamjerke -kazao je Cebalo.

Domaćin sastanka, gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan upoznao je župana sa situacijom vezanom uz pandemiju virusa COVID-19. Naglasio je da u Metkoviću nije bilo pozitivnih osoba do prošle subote,

Tada smo imali jednu alarmantnu situaciju jer su dvije pozitivne osobe djelatnice Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Brzom intervencijom ravnateljice Doma, epidemiologa i ravnatelja Doma zdravlja istog dana su testirani svi zaposlenici i štićenici doma- Već sutradan smo imali kompletan nalaz 58 zaposlenika i štićenika i na svu sreću svi rezultati su bili negativni, kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan, koji je ovom prigodom zahvalio ravnateljici Doma u Metkoviću, Vjekoslavi Soldo i ravnatelju Doma zdravlja, Mihovilu Štimcu na brzoj reakciji u ovoj kriznoj situaciji. Milan je pozvao građane da poštivaju preporuke gradskog i županijskog stožera civilne zaštite i zavod za javno zdravstvo.

Stanislav SOLDO

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.