HVALE VRIJEDAN PROJEKT U IGRANIMA POPRIMA ZAVRŠNE KONTURE

0

Turistička zajednica mjesta Igrane, s obzirom da upravlja turističkom infrastrukturom, nabavila je kompletnu urbanu opremu, klupe, koševe, (žardinjere dolaze za nekoliko dana), što znači da se nastavlja projekt uređenja sekundarnog dijela plaže Vala, prekinut zbog situacije s koronavirusom.   Završetkom projekta Igrane dobiti prekrasnu šetnicu uz isto tako prelijepu plažu, koja će tijekom noćnih sati biti osvjetljivana različitim snopovima svjetlosti.  Investitor je Općina Podgora, a projektnu dokumentaciju je izradio Leon Lulić dipl. ing. arh., izvođač je firma Betonski elementi d.o.o. Imotski.

PRIJE:

5.7

913

Cjelokupnim projektom će se kreirati novi koncept turističke ponude, prilagođen svim uzrastima i skupinama domaćih i stranih posjetitelja, a posebna pažnja posvećena je djeci te nepokretnim i slabije pokretnim osobama sa dvije rampe za invalide. U cjelokupnom obuhvatu plaže uređena je stepenasta tribina. U sklopu uređenja izmijenit će se dotrajala infrastruktura te će asfaltni i dotrajali dijelovi biti zamijenjeni kamenim i betonskim popločanjem. Postojeća rasvjetna tijela zamijenit će se novom tehnologijom, koja je potpunosti usklađena s Europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Posebna atrakcija biti će kompjutorski upravljivo LED osvjetljenje plaže u različitim bojama.

Općina Podgora prijavila se na natječaj za sredstva iz Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma, te je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture za uređenje sekundarnog dijela plaže Vala u Igranima – IV faza, Ministarstvo turizma odobrilo 400 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Županija Splitsko-Dalmatinska do sada odobrila je više od 700 tisuća kuna, također bespovratnih sredstava. U dosadašnjim fazama radova koji su otpočeli 2016. godine utrošeno je oko 1,8 milijuna kuna, a predviđeni troškovi cjelokupnog obuhvata radova uređenja cjelokupnog sekundarnog djela plaže je oko pet milijuna kuna.

SADA:

igrane 1igrane 2

igrane 3igrane 4

S obzirom na tematizaciju plaže, sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području Splitsko- dalmatinske županije, nakon cjelokupnog uređenja sekundarnog dijela plaže pristupit će se opremanju plaže. Plaža „Vala“ će ispunjavati sve minimalno tehničke uvjete i posebne elemente koje mora imati urbana promenadna plaža. Općina Podgora će se s TZ Igrana prijaviti na Javni poziv, koji je u tijeku, kako bi iduće godine odradili i V fazu.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.