U Hrvatskoj 28 novih slučajeva zaraze

0

Nacionalni stožer objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom. Premijer Andrej Plenković predstavio je ublažavanje mjera i to u tri faze. Prva počinje 27. travnja, druga 4. svibnja, a treća 11. svibnja.

U Hrvatskoj je 28 novih slučajeva zaraze. Hospitaliziranih je 325 osoba, na respiratoru je 21 pacijent. Preminula je jedna osoba iz Splita, pa je ukupan broj preminulih 51. “Odluke koje su donijete bit će objavljene nakon konferencije, za njih će biti objavljene i preporuke HZJZ-a”, kazao je Davor Božinović. “Odlukama se omogućava rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s time da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje. Počinju raditi postolari i krojači”, rekao je ministar Davor Božinović.

Povratak djece u školske klupe i vjerska okupljanja

“Te objekte nismo razradili, još nije gotov epidemiološki okvir”, kazao je Krunoslav Capak. “Broj ozdravljenih je veći od broja zaraženih. Bit će dobro ako se taj trend nastavi. Kod jedne osobe mlađe imamo oko 50 dana prolongirani pozitivan nalaz, a još je nekoliko takvih osoba. Mali postotak je u svijetu, nema test koji bi odgovorio na to pitanje. Ti ljudi nemaju nikakve simptome”, kazala je Alemka Markotić.

Unatoč ublažavanju mjera Stožer poziva na samodisciplinu i odgovornost

Share.

About Author

Comments are closed.