BiH želi izvoziti živu stoku u zemlje EU preko Luke Ploče

0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je sa šefom Izaslanstva EU u BiH Johanom Sattlerom o aktualnim temama, između ostalog o potrebi pokretanja aktivnosti koje će proizvođačima u BiH omogućiti transport žive stoke preko luke Ploče na tržišta trećih zemalja, prenose bosanskohercegovački mediji, te likemetkovic.

Istaknuto je da postoji izuzetan interes proizvođača iz BiH za izvoz žive stoke u treće zemlje preko luke Ploče, te da bi odobravanje ovog zahtjeva imalo pozitivan učinak na poljoprivredu u BiH i njen dalji razvoj.

Veleposlanik Sattler rekao je da bi to bio dobar iskorak za BiH gospodarstvenike, te naglasio da će, na temelju informacija koje mu budu dostavila nadležna tijela u BiH, u kontaktu s Generalnim direktoratom Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane podržati navedeni zahtjev Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Sugovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnosti da nadležna tijela Europske komisije daju suglasnost na izvoz crvenog mesa iz BiH u zemlje članice EU.

 

Share.

About Author

Comments are closed.