Policija poduzela 454 represivne mjere

0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 31-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo „Prijevara“ i više kaznenih djela „Računalna prijevara“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je osumnjičeni od prosinca 2018. g. do lipnja 2019. g., koristeći bankovne kartice tekućeg i deviznog računa 49-godišnjeg državljanina Rusije na koje je imao punomoć, podizao novac s bankomata i iz poslovnice banke čime je sebi priskrbio nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od gotovo 224 tisuće kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 454 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 211 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 93 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 18 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

 

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima 9. svibnja, 61-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka zaustavljen u blizini trajektnog pristaništa Dominče na Korčuli. Također je utvrđeno da tijekom vožnje ne koristi sigurnosni pojas.

Vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava te je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije, što je ujedno i najveća izrečena kazna u proteklom tjednu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.