Od danas konačno autobusom za Split i Dubrovnik

0

Do danas se u Split i Dubrovnik, dva grada na koje se mještani Ploča najviše upućeni nije moglo autobusom. Situacija s koronom jako je pogodila autobusni promet i prisilna pauza, duga gotovo dva mjeseca, pomalo popušta.

Od danas je iz Ploča krenuo međugradski promet  za ta dva grada, ali to je tek u povojima što se tiče broja linija i broja putnika.

Autobus Promet Makarska za Split vozi dva puta dnevno, polasci su u 5 i 50 sati i u 12 i 10 sati svaki radni dan ( subotom i nedjeljom ne voze). Iz Splita autobus za Ploče polazi u 9 i 15 sati (u Pločama je u 11 i 50), te u 16 sati (u Pločama je u 18 i 30).

Svaki radni dan s pločanskoga kolodvora autobus Čazmatransa kreće za dubrovačku bolnicu u 6 i 30 sati, a iz bolnice za Ploče polazi u 12 i 30 sati.

autobusni kolodvor ploce

Ilustracije radi, prije krize s korona virusom, u zimskom periodu iz Ploča prema Dubrovniku, Splitu, Zagrebi ili Rijeci i obratno bilo je 75 linija, a tijekom ljetne sezone čak 120. Danas, osim spomenutih, postoje i tri linije za Metković te iz Metkovića za Ploče.

Niz je problema koji pogađaju autobusne prijevoznike, od nedostatka putnika, jer nema sezone ni studenata, do ograničenog broja ljudi u autobusu, zbog držanja socijalne distance. Donedavno je u autobusu s 55 sjedećih mjesta moglo putovati 15 putnika, sada je taj broj povećan na 22. Sve to dovodi u pitanje isplativost vožnje, pa se svi nadaju kako će se situacija uskoro normalizirati.

Share.

About Author

Comments are closed.