Projektom vrijednim 10 milijuna kuna šalje se poruka javnosti

0

U Pločama je svečano otvoren Poduzetničko – proizvodno impulsni centar Ploče, vrijedan nešto više od deset milijuna kuna. Poduzetnički inkubator ima šest uredskih i tri proizvodna pogona, a njegova izgradnja financirala se bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu Projekta „Izgradnja i opremanje poduzetničko – proizvodnog impulsnog centra u Pločama“. Iza projekta stoji Dubrovačko-neretvanska županija, a radove je izvela tvrtka Medisu d.o.o.

Novoizgrađeni objekt otvorila je ministrica poljoprivrede, Pločanka, Marija Vučković, koja je od početka sudjelovala u realizaciji kapitalnog projekta. „Ovo je jedan od važnijih projekata u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, ne toliko po visini investicije, nego po poruci koja se šalje javnosti. Ploče su prekrasan grad s velikim razvojnim potencijalima, a sada se stvaraju uvjeti za nove poduzetničke inicijative ne samo u gradu nego u cijeloj dolini Neretve. Drago mi je da među postojećim poduzetnicima ima onih koji proizvode, a svima skupa želim sreću u radu“, rekla je Vučković, prisjetivši se svih aktivnosti i prepreka koje su savladane da bi Ploče dobile novi sadržaj. Posebno se zahvalila dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću, direktorici Regionalne razvojne agencije DUNEA Melaniji Milić, Tomislavu Tolušiću, Gradu Ploče i svima drugima koji su dali doprinos u izgradnji Poduzetničkog inkubator.

2. 1.

4. 3.

5. 6.

7. 8.

10 11

Župan Dobroslavić podsjetio je kao u Dubrovniku imaju odlična iskustva s Poduzetničkim inkubatorom, te da je provedena anketa pokazala da se slična iskustva očekuju i u Pločama. „Siguran sam da će korisnici biti zadovoljni. Zahvalio bih Ministarstvu gospodarstva koje je europskim novcem osiguralo realizaciju ovoga projekta. Dubrovačko – neretvanska županija je jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj po privlačenju novca iz EU fondova“, rekao je Dobroslavić, poželjevši korisnicima Inkubatora sreću na otvorenom tržištu.

13 14

15 16

17 18

19 20

21 22

Karmen Kutnjak, direktorica županijskoga Centra za poduzetništvo istaknula je kako se radi o objektu od izrazitog značaja za Ploče i dolinu Neretve i da je u njemu trenutačno smješteno šestero mikropoduzetnika. „Mali proizvođači, poput ovih koji upravo pokreću gospodarske djelatnosti, mogu biti glavni pokretači gospodarstva ovoga kraja u budućnosti“, rekla je Kutnjak. Objekt je blagoslovio pločanski župnik don Ante Bitunjac.

23 24

25 26

27 28

29 30

31 32

33 34

Grad Ploče je za realizaciju projekta, uz pravo gradnje, darovao oko 1 700 metara četvornih zemljišta i investirao 1,4 milijuna kuna u pristupnu cestu s parkirališnim prostorom.

Share.

About Author

Comments are closed.