Angažmanom HDZ-ove Vlade zaokružena financijska konstrukcija Pelješkog mosta

0

Premijer Andrej Plenković, sa svojim suradnicima, obišao je u ponedjeljak poslijepodne gradilište Pelješkog mosta, gdje ga je sa stanjem na gradilištu upoznao Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta. Plenković je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvedenih radova, koje nije spriječila niti korona kriza.

Istaknuo je da je angažmanom ove HDZ ova vlade zaokružena financijska konstrukcija Pelješkog mosta kojim se spaja Hrvatska. Ceste će  biti dovršene u predviđenim rokovima premda će kasniti za samim mostom.   Ali, kako je ustvrdio, zbog toga Pelješki most neće biti neiskorišten godinu dana do završetka pristupnih cesta. Uredit će se lokalna cesta kroz naselje Brijesta do spoja na postojeću pelješku cestu, te će svi koji putuju prema Dubrovniku moći zaobilaziti granice kod Neuma.

peljeski most a peljeski most b

Kao značajan problem navedena je proizvodnja čelika u Kini gdje naši inženjeri ne mogu otići u nadzor zbog pandemije korona virusa. Što se tiče gradnje pristupnih cesta tvrtka Strabag radi po planu  tunel Debeli brijeg se buši prema planu. Najveće oscilacije su na trasi koju gradi grčki Avax (stonska obilaznica) koji su zapeli sa opremom negdje u Albaniji ali i to bi se trebalo riješiti brzo, pojasnio je Škorić. Na toj dionici se trenutno čisti teren. Rok za dovršetak mosta je 31. srpanj dogodine. Moguća je oscilacija od nekoliko mjeseci, ali neće biti značajnih odstupanja na trasi mosta, istaknuto je na gradilištu.

peljesko most d

 

Share.

About Author

Comments are closed.