Otkriven i uhićen počinitelj kaznenog djela razbojništva u Opuzenu

0

Suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i policijskih službenika Bosne i Hercegovine  sinoć je na području Neuma u Bosni i Hercegovini, lociran i uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu.

Naime, jučer, 15. lipnja, oko 12 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz prijetnju djelatnicima poslovnice, otuđio novčani iznos od 47 tisuća kuna, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu. U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog kaznenog djela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja kaznenog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je već sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhićen.

otp 1

Temeljem naloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine tijekom današnjeg dana pretraženo je vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca.

Osumnjičeni 41-godišnjak se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo „Razbojništvo“, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.