Lađari Stabline bez premca – Rogotinu nagrada za fair play

0

Na Neretvi, od Krvavca do Metkovića i natrag, u dužini od 15 km, vozila se danas lađarska utrka koja se smatra najvažnijom provjerom forme prije Maratona lađa koji će biti za manje od mjesec dana, piše likemetkovic. Pobjednik bez premca je UL Stablina koja je prva napravila okret pod Lučkim mostom u Metkoviću i prva ušla u cilj, ostavivši 200-tinjak metara iza sebe ekipe Sv. Ilija Metković i Crni put koje su podijelile drugo i treće mjesto.

Crni put je bio na drugoj poziciji veći dio utrke, ali ih je na povratku, negdje kod Kule Norinske, prestigao sv. Ilija koji je u upornom nadmetanju uspio sačuvati poziciju do cilja. Gusar iz Komina je predvodio treću skupinu koja se borila za četvrto, peti i šesto mjesto. UL Gospa Karmelska je peta, a HRM šesti. Zagreb, pobjednik nedavno održanoga lađarskoga kupa na Jarunu i jedan od favorita na kraju je utrku završio na sedmom mjestu.

Svakako treba spomenuti ekipe koje su dobile nagradu za fair play: UL Opuzen i UL Rogotin koje su na startu ostale potopljeni, ali ih to nije zaustavilo. Opuzen je doveslao posljednji, a Rogotinjani do jedanaestog mjesta.

Prije početka utrke bilo je postrojavanje ekipa na rivi u Krvavcu, nakon himne blagoslovio ih je župnik Bagalovića don Damir Bistrić. Po završetku su dodijeljene nagrade najboljima a potom je bilo tradicionalno druženje uz piće, hranu i pjesmu koju je osigurao organizator utrke udruga Oba Krvavca.

ladarski-kup-gospe-karmelske-_17-630x420

Poredak 16. lađarskog kupa Župe Bagalovići:
1. Stablina
2. Sv. Ilija
3. Crni put
4. Gusari Komin
5. Gospa Karmelska
6. HRM
7. Zagreb
8. Općina Slivno
9. Stablina II
10. Škrapa Momići
11. Rogotin
12. Baćina
13. Jerkovac juniori
14. Sv. Ilija II
15. Jerkovac
16. Veterani 4. gbr
17. Slivno II
18. Gospa Karmelska II
19. Opuzen

ladarski-kup-gospe-karmelske-_1-747x420 ladarski-kup-gospe-karmelske-_2

Tekst i slike: Likemetkovic

 

Share.

About Author

Comments are closed.