Hrvatske ceste investitor 17 milijuna kuna vrijednih radova na dionici Pećina Čeveljuša – obrazložili zatvaranje prometnice

0

Slijedom upita mještana Stabline vezanih za zatvaranje dijela Jadranske magistrale zbog radova koji se trenutačno obavljaju u blizini restorana Pećina, upitali smo Hrvatske ceste o kakvom se točno projektu radi i zašto je zatvorena dionica na kojoj se trenutačno ne obavljaju radovi.

1.

2.

3.

Odgovor Hrvatskih cesta prenosimo u cijelosti:

Hrvatske ceste d.o.o. kao investitor radova na izvanrednom održavanju državne ceste oznake DC 8, dionica 003 od km 1+000,00 do km 3+100,00 Pećina Čeveljuša , sklopile su ugovor o izvođenju radova na izvanrednom održavanja -modernizaciji predmetne ceste DC 8, sa tvrtkom Colas Hrvatska d.d. za rok izvođenja od 8 mjeseci, u vrijednosti od 17.166.407,15 kuna. Nadzorna tvrtka je Geoproming d.o.o.

4.

5.

6.

Predmetnim zahvatom moderniziraju se i poboljšavaju vozne karakteristike ceste(proširuje pokos, mijenja se vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, zamjenjuje donji i gornji nosivi sloj ; tampon i dva sloja asfalta…)  unutar zahvata mikrolokacije koja obuhvaća cestovno zemljište, u dužini od 2,100 km. Slijedom navedenog, u smislu roka izvođenja radova i primijenjene tehnologije , a u odnosu na postojeći gabarit ceste , bilo je nužno i neophodno zatvoriti predmetnu dionicu, za manji interval zabrane u smislu ukupnog roka, a u cilju sigurne izvedbe radova i izbjegavanja oštećenja sudionika u prometu.

7.

8.

9.

Sukladno revidiranom prometnom projektu prihvaćeno je najoptimalnije rješenje zatvaranja, te prometovanja obilaznim pravcima na način da je domicilnom stanovništvu i gospodarskim subjektima unutar gabarita zatvaranja dozvoljeno prometovanje, odnosno opskrba. Ovakav režim prometovanja definiran je unutar vremenskog perioda od 45 dana , znači najkasnije do 11. rujna 2020. godine u 16,00 sati . Daljnji nastavak radova do konačnog završetka u smislu prometovanja odvijati će se pod ograničenim režimom , gdje se podrazumijeva ručna i svjetlosna regulacija

10

11

12

Share.

About Author

Comments are closed.